Puhkpillisuvi 2018 – La Mode Retro

25. juuli kell 18.00
Sakste Maja hoov

Kavas:
Muusikat teeb Junior Danceband
Hanna Malk – laul, kitarr, klarnet/vocals, guitar, clarinet
Svea Stahlman – klarnet/clarinet
Laura Lepik – trompet/trumpet
Mart Erik Põdra – tromboon/trombone
Marie Põdra – kitarr, laul, flööt / guitar, vocals, flute
Birgit Mikkus – trummid, laul / drums, vocals
Erik Mikkus – kontrabass, laul / contrabass, vocals
Mati Põdra – klahvpillid / keyboard

SISSEPÄÄS TASUTA
AVATUD KOHVIK
Võimalus toetada noorte muusikute algatusi
Kohtumiseni Sakstes

JDB lugu

Nagu tihti juhtub, kasvavad suured ja ilusad asjad välja headest juhustest. Oli juhus, et Islandilt naasnud Mati valis erinevate tööpakkumiste hulgast välja just Lihula muusika- ja kunstikooli. Oli juhus, et selles koolis õppis samal ajal terve hulk selliseid õpilasi, kellel istus muusika sügavalt sees ja tahtis välja pääseda – rohkem, kui seda võimaldaks ametlik õppekava. Oli juhus, et Lihulast ja selle lähiümbrusest pärit noored sõbrunesid kiiresti ja võtsidki kogu seda bändindust kui midagi kooliõpingutest palju kõrgemal asuvat.

Pärast esimesi edusamme ning tunnustust oma ala inimeste poolt polnud enam midagi juhuslikku. Oli seitse noort ja üks vähe kogenum artist, kes mõtlesid ühes suunas, tegutsesid üheskoos ja leidsid selleks kõigeks võimalusi, vaatamata sellele et üks pillimees peab kohale tulema Tallinnast ja kaks elavad sellises kohas, kuhu läheb vaid üks buss päevas.

Suuremate ülesastumistena on teenindatud Kaitseliidu ülema vastuvõttu 2015. aasta sügisel ja vabariiklikku lauluklubide kokkutulekut 2016. aasta kevadel. Alatiseks jäävad meelde kohtumised Hiiumaa puhkpillipäevade ja Võrus toimuva Tamme festivali asjatundliku ja nõudliku publikuga. 2017.aasta Viljandi Koolijazzi bändikonkursil võideti karakteerse torusektsiooni eripreemia, mängida on tulnud rahvusvahelisele publikule, maavanemale ja ka Eesti presidendile. Kuid me ei pea ennast nii suurteks staarideks, et ei kõlbaks mängida ka külaüritustel. Igal kohal oma võlu!

Muusikaliselt on kooslus kindlaks jäänud retrostiilile, kuhu praegu kuulub põhiliselt muusikat ajavahemikus 1930-1980. Kuid me ei eita ka fakti, et ajaga tuleb kaasas käia. Tänu sellele võib ja saab tantsida ka muudes rütmides kui pelgalt vanakooli swing või latin. Rõhutame – tantsida saab. Mõelge selle peale!

Video: JDB Võru Kesklinna pargis 19.08.2017 LIVE

Fotod: Ain Saare
25.07.2018

1 thoughts on “Puhkpillisuvi 2018 – La Mode Retro

  1. Pingback: Galerii: Vabaõhukontsertide sarja Puhkpillisuvi 2018 fotomeenutused

Comments are closed.